Waarom de rol van underdog David Goffin een pak beter lijkt te liggen
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin lijkt zich veel beter thuis te voelen in een vrije rol als underdog

Waarom de rol van underdog David Goffin een pak beter lijkt te liggen

De halve finales waren in Montpellier het eindstation voor David Goffin. Onze landgenoot ging onderuit tegen thuisspeler Richard Gasquet en kon zo een finale uit zijn hoofd zetten. Druk of stress?

David Goffin (ATP 7) is met gemengde gevoelens aan het nieuwe tennisseizoen begonnen. In de Hopman Cup won Goffin al zijn enkelspelen en kon hij zo met vertrouwen richting de Australian Open. De Luikenaar werd er door heel wat tenniscoryfeeën getipt als een outsider voor een halve finale - of zelfs winst - maar kon de verwachtingen niet waarmaken.

Goffin werd al pijnlijk vroeg in de tweede ronde uitgeschakeld door de Fransman Julien Benneteau, al speelde de hitte (+40 graden) natuurlijk wel een bepalende factor. Toch lijkt het steeds meer een trend te worden dat het moeilijker lukt wanneer Goffin onder stress of druk komt te staan.

Masters 2017

Na zijn prachtig seizoenseinde van 2017 waren de verwachtingen voor dit seizoen hooggespannen. Op de Masters klopte Goffin toppers als Nadal en Federer om zo door te stoten naar de finale. Met als enige verschil: die matchen kan onze landgenoot vrijuit zijn kans gaan. De druk ligt niet op zijn, maar op anderen hun schouders.

In de Australian Open waren veel ogen op Goffin gericht en lukte het niet. In Montpellier liet Goffin een unieke kans liggen om een nieuwe ATP-titel op zijn palmares te zetten. Het eerste reekshoofd ging onderuit tegen Richard Gasquet (ATP 33), nochtans geen onhaalbare tegenstander.

De vrije rol lijkt Goffin beter te liggen. Ondanks zijn koelbloedigheid en kalmte op het tenniscourt, lijkt de druk hem toch parten te spelen. Net zoals in de grandslams van de voorbije jaren, waar het Goffin tot dusver nog niet lukte om een halve finale te halen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws