Belgische tennismeisjes dwingen Frankrijk tot vijf matchen in Fed Cup, maar moeten toch het hoofd buigen

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Belgische tennismeisjes dwingen Frankrijk tot vijf matchen in Fed Cup, maar moeten toch het hoofd buigen
Foto: © photonews

Geen succes in de Fed Cup voor de Belgische meisjes. In de eerste ronde bleek Frankrijk met 3-2 te sterk. Bij 2-2 moest het dubbelspel de beslissing brengen, maar daarin moesten Kirsten Flipkens en Elise Mertens deemoedig het hoofd buigen tegen het duo Mladenovic-Hesse.

Het was erop of eronder voor de Belgen, maar het heeft dus niet mogen zijn. In de eerste set was het een 'close call', maar toch ging Frankrijk met de prooi aan de haal: 4-6. In de tweede set haalden Flipkens en Mertens een hoger niveau en dat resulteerde in een fraaie 6-2. De slotset moest een thriller worden, maar het Belgische duo keek al snel tegen een 4-0 aan. Het werd uiteindelijk 6-2 ergo een zure nederlaag voor ons strijdlustig landje.

Eerder vandaag moest Elise Mertens al het onderspit delven tegen Kristina Mladenovic (6-4 en 6-4), maar gelukkig kon Alison Van Uytvanck de boel opnieuw in evenwicht brengen met een zege tegen Pauline Parmentier: 6-1 en 6-3. Gisteren kwamen de Belgen op voorsprong via Australian Open-revelatie Mertens, maar Kirsten 'Flipper' Flipkens was niet opgewassen tegen Mladenovic: 6-2 en 6-4.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws