Flipkens niet opgewassen tegen nummer 13 van de wereld, België en Frankrijk houden elkaar in evenwicht na eerste dag
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Kirsten Flipkens in Fed Cup niet opgewassen tegen Kristina Mladenovic

Flipkens niet opgewassen tegen nummer 13 van de wereld, België en Frankrijk houden elkaar in evenwicht na eerste dag
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens heeft niet voor een stunt gezorgd in het tweede duel van de Fed Cup. 'Flipper' was niet opgewassen tegen Kristina Mladenovic - 's werelds nummer 13 - en verloor in twee sets.

Na de overwinning van Mertens tegen Parmentier was het aan Kirsten Flipkens (WTA 70), die de Franse topspeelster Kristina Mladenovic (WTA 13) in de ogen keek. En het verschil tussen beide speelsters werd al snel duidelijk in de eerste set. Flipkens had geen antwoord op de agressieve slagen van Mladenovic en moest na twee breaks de eerste set prijsgeven (6-2).

'Kiki' begon dramatisch aan de tweede set. Flipkens won het eerste spelletje en na drie dubbele fouten van Mladenovic in het tweede spelletje had de Molse al snel een break te pakken. De Française herstelde zich en ging al even snel door de opslag van Flipkens.

2 matchballen ongedaan

Mladenovic ging nog eens door de opslag van Flipkens en bij 5-3 moest Flipkens serveren om in de match te blijven. De Française versierde bij 30-40 een matchpunt, al kon onze landgenote dat nog ongedaan maken. En dat deed Flipkens even later nog eens, het werd toch 5-4. Maar op de eigen opslag maakte Mladenovic het toch af. Het werd 6-4 en zo gaan Frankrijk en België met een 1-1 tussenstand naar de slotdag.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws