David Goffin reageert na deugddoende 2-0 voorsprong tegen Hongarije
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin blij met overwinning en 2-0 voorsprong tegen Hongarije

David Goffin reageert na deugddoende 2-0 voorsprong tegen Hongarije
Foto: © photonews

België kan met een geruststellende 2-0 voorsprong naar het dubbelspel van zaterdag in de Davis Cup. Enkel Ruben Bemelmans had wat moeite, voor David Goffin liep het heel vlot in zijn enkelspel.

Goffin rekende in drie sets (6-4, 6-4 en 6-0) af met Attila Balazs. "Het zat vanaf het wedstrijdbegin goed", aldus de Luikenaar na zijn zege in Het Nieuwsblad. "Mijn service ging vlot en halverwege de eerste twee sets kreeg ik telkens een kans op een break, die ik vervolgens ook kon benutten. Dat zorgde voor een geruststelling en het is mooi op die manier te kunnen winnen."

Na zijn vroege uitschakeling in Melbourne een prima terugkeer voor Goffin. "Het vertrouwen was er dus en zo is het makkelijk om in het goede ritme te komen. Ik ben blij dat ik mijn land nog eens een punt kan bezorgen, hopelijk kunnen we op dit elan verder. Ruben heeft een uitstekende wedstrijd gespeeld, het was leuk om met een 1-0 voorsprong het terrein op te mogen."

Afmaken in dubbel?

"Al moet ik toegeven dat ik liever zelf de openingswedstrijd speel: op die manier weet ik exact om hoe laat ik eraan mag beginnen. We hebben nog een punt nodig en het zou mooi zijn als we het zaterdag al kunnen afmaken, maar het dubbelspel blijft altijd ingewikkeld", besluit Goffin.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws