Belgische kat heeft acht, maar geen negen levens tegen Hongarije na historisch dubbelspel

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 0 reacties
Belgische kat heeft acht, maar geen negen levens tegen Hongarije na historisch dubbelspel
Foto: © photonews

Na de eerste dag lagen de kwartfinales binnen handbereik voor het Belgische Daviscup-team. Het meteen afmaken in het dubbelspel was dan ook het devies, maar de Hongaren gaven zich niet zomaar gewonnen. En dus kregen we toptennis.

Bemelmans had in vier sets gewonnen van Fucsovics, Goffin had geen enkele moeite met Balazs. En dus stond het 2-0 na de eerste dag in Luik én kon het dubbelspel al meteen beslissend zijn in de eerste ronde van de wereldgroep.

Joris De Loore en Ruben Bemelmans moesten het daarin opnemen tegen de twee tegenstanders van gisteren en begonnen eerder matig aan de partij. Sterker nog; door wat foutjes liepen ze tegen een 0-2 achterstand aan: 3-6, 4-6.

Hoog tijd om terug te knokken - af en toe met mooie punten. De Belgen kwamen een break achter in de derde set, maar braken meteen terug en haalden het uiteindelijk knap in de tiebreak met 7-2. Ook de vierde set ging lange tijd gelijk op, tot de Belgen door de service van de Hongaren gingen bij 4-4 en pakten zo de set.

Ook in de vijfde en laatste set moesten de Belgen snel achtervolgen, maar braken ze meteen terug. Bij 4-5 kregen de Hongaren twee matchballen, maar ook die werden weggewerkt. Bij 5-6 was het vijfde matchpunt alsnog het goede voor de Hongaren. In de ontmoeting staat België wel nog steeds 2-1 voor, morgen kunnen ze het dus afmaken.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws