Ruben Bemelmans zet België niet zonder moeite op voorsprong tegen Hongarije
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Ruben Bemelmans wint eerste duel tegen Hongarije en zet België op 1-0

Ruben Bemelmans zet België niet zonder moeite op voorsprong tegen Hongarije
Foto: © photonews

België staat op voorsprong tegen Hongarije in de Davis Cup tennis. Ruben Bemelmans versloeg in zijn openingswedstrijd de Hongaar Marton Fucsovics, al was dat niet zonder moeite.

Ruben Bemelmans (ATP 120) had het niet onder de markt tegen de Hongaar Marton Fuscovics, de 63e op de ATP-ranking en bovendien twee weken geleden nog in de vierde ronde van de Australian Open. De Limburger pakte na een moeilijke start de eerste set met 6-4.

In de tweede set speelde Bemelmans sterk, maar hij vergat zijn breakkansen af te maken. Fucsovics benutte die kansen wél en zette de bordjes in evenwicht (4-6). Die winst in de tweede set gaf de Hongaar een enorme vertrouwensboost. Het werd een tiebreak in de derde set, maar daarin trok Bemelmans met 7-6 (7/5) aan het langste eind.

2-0?

In de vierde set had onze 29-jarige landgenoot aan twee breaks genoeg om het af te maken. Het werd 6-3 en zo staat het 1-0 voor ons land in de Davis Cup-ontmoeting met Hongarije. David Goffin kan ons land straks op een 2-0 zetten, waardoor de overwinning dan al zo goed als zeker binnen is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws