Hongaren hebben revelatie van Australian Open in huis, maar moeten in principe een hapklare brok zijn
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Hongaren hebben revelatie van Australian Open in huis, maar moeten in principe een hapklare brok zijn
Foto: © photonews

België neemt het in de Davis Cup vanaf vrijdag op tegen Hongarije. De speelstad voor het treffen is Luik, waar David Goffin zich helemaal thuis voelt, maar verder weten we weinig van onze Hongaarse tegenspelers. Tijd om ze even te ontleden.

De Hongaren rekenen op twee namen in het Davis Cup-duel tegen België: Marton Fucsovics (ATP 63) en Attila Balazs (ATP 227). In principe zouden de Hongaren een hapklare brok moeten zijn, want het verschil op de ATP-ranking is groot. Zeker omdat ons land met David Goffin (ATP 7) een echte wereldtopper in huis heeft.

4e ronde Melbourne

Toch is er het huizenhoge cliché dat een wedstrijd altijd eerst gespeeld moet worden. Fuscovics is als best geplaatste Hongaar natuurlijk de moeilijkste klant voor België. Hij neemt het in de eerste wedstrijd op tegen Ruben Bemelmans. Maar van onderschatting mag absoluut geen sprake zijn.

Terwijl Fucsovics tot voor 2018 nog een onbekende naam was op het ATP-circuit, was hij dat na de Australian Open niet meer. De Hongaar, die volgende week zijn 26e verjaardag viert, schopte het in Melbourne zowaar tot de vierde ronde. Hij bereikte daarmee ook zijn allerhoogste positie ooit op de ATP-ranking.

Balazs nobele onbekende

Attila Balazs is meer dan Fucsovics een nobele onbekende. 28 jaar oud intussen en pas de nummer 227 van de wereld. Zijn hoogste ranking bereikte Balazs in oktober 2010, toen hij 153e op de ATP-ranking stond.

Tot slot vormen beide spelers ook het dubbelduo in Luik. Maar echt vrezen hoeven de Belgen dus niet te doen. Het is slechts een opwarmertje voor wat er dit jaar nog komen zal.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws