David Goffin bezorgt ons land een comfortabele en dubbele voorsprong op openingsdag
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

David Goffin zet België op een 2-0 voorsprong in Davis Cup tegen Hongarije

David Goffin bezorgt ons land een comfortabele en dubbele voorsprong op openingsdag
Foto: © photonews

David Goffin heeft ons land op een verdiende 2-0 voorsprong gezet in het Davis Cup-duel tegen Hongarije. Hij was in drie sets de betere van de nobele onbekende Attila Balazs.

In de eerste set ging het lang gelijk op tussen de nummer 7 van de wereld en de nummer 227 op de ATP-ranking. Bij 4-4 kon Goffin dan toch door de opslag van de Hongaar gaan. Het bleek genoeg voor setwinst in de eerste set, 6-4.

Goffin schakelde een versnelling hoger in de tweede set, al klampte Balazs wel nog goed aan. Maar de Luikenaar maakte het verschil op zijn eigen opslag. Daarin gaf hij in de tweede set slechts één puntje prijs. Opnieuw had hij aan één break genoeg om de tweede set in huis te halen, 6-4.

Motor hélemaal op gang

In de derde set was de veer helemaal gebroken bij zijn opponent. Goffin gunde Balazs geen enkel spelletje meer en stoomde door naar een 6-0. België staat zo na de eerste dag op een mooie 2-0 voorsprong tegen Hongarije. Het heeft aan een zege in het dubbelspel of in de twee enkelspelen op zondag genoeg voor de eindzege.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws