Nummer één van de wereld wint nieuwe slijtageslag en heeft finaleticket voor Australian Open beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nummer één van de wereld wint nieuwe slijtageslag en heeft finaleticket voor Australian Open beet
Foto: © photonews

Caroline Wozniacki, de boosdoener van Elise Mertens, kent haar opponente voor de finale van de Australian Open. De Deense nummer twee neemt het in een galaduel op tegen 's werelds nummer één Simona Halep.

Simona Halep plaatste zich zonet ten koste van de Duitse Angelique Kerber voor de finale. Al werd het een nieuwe slijtageslag voor de Roemeense. Ze won de eerste set al bij al gemakkelijk met 6-3, maar ex-winnares Kerber vocht terug. In de tweede set ging het lang gelijk op tussen Halep en Kerber.

In het slot van de tweede set deed Kerber wat ze moest doen en brak ze door de opslag van de Roemeense. Kerber pakte de tweede set met 6-4 en er kwam een beslissende derde set.

Slijtageslag

Daarin ging het gelijk op tussen beide speelsters tot het slot van de derde set. De pupil van Wim Fissette redde eerst nog twee matchballen en ging daarna opnieuw door de opslag van de nummer één van de wereld.

Kerber kon de match uitserveren, maar Halep kwam terug in de wedstrijd, 6-6. Beide speelsters behielden hun service, maar bij 8-7 benutte Halep één van haar matchballen. 9-7 en zo mag Halep en niet Kerber naar de finale in Melbourne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws