Elise Mertens voelt zich klaar voor haar halve finale op de Australian Open: "Ik heb de trofee al gezien op televisie"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties
Elise Mertens voelt zich klaar voor haar halve finale op de Australian Open: "Ik heb de trofee al gezien op televisie"
Foto: © photonews

Elise Mertens speelt donderdagochtend haar halve finale op de Australian Open tegen de Deense Caroline Wozniacki, het nummer 2 van de wereld. Woensdag betrad de Limburgse het tenniscourt in Melbourne voor een oefensessie.

Met haar plaats bij de laatste vier verbaast de 22-jarige Mertens iedereen. "Als iemand me voor de start van het toernooi gezegd had dat ik de halve finales zou halen, had ik wellicht hard moeten lachen", vertelt onze landgenote aan Belga.

"Ik trof een kwalificatiespeelster in de eerste ronde en wist dus dat er kansen lagen om door te stoten. Nadien bekeek ik het wedstrijd per wedstrijd. Nu de halve finales afwerken, geeft me echt een wow-gevoel. Maar ik wil nog niet van ophouden weten en voel dat ik nog energie heb om door te gaan."

Ervaren Wozniacki

Tegenstandster in de halve finale is de 27-jarige Wozniacki. De Deense sloot 2017 af met een overwinning op de WTA Finals en trekt die goede lijn nu door. "Zij heeft erg veel ervaring. Ze leest het spel goed en verdedigt ijzersterk", beseft Mertens. "Ik ga proberen om me op mezelf te focussen en geconcentreerd te blijven. Het vrouwentennis is hard geëvolueerd, en het verschil met de absolute top als Wozniacki is niet meer onoverbrugbaar. Ik heb de trofee al gezien op televisie maar hoop haar snel in het echt vast te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws