Nadal neemt tennisbonzen op de korrel na opgave: "We willen graag nog een gezond leven ná het tennis"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Nadal neemt tennisbonzen op de korrel na opgave: "We willen graag nog een gezond leven ná het tennis"
Foto: © photonews

Rafael Nadal moest in de vijfde en beslissende set van zijn kwartfinale tegen Marin Cilic de handdoek in de ring gooien. Achteraf uitte hij kritiek op de hoge piefen van de ATP.

"Ik voelde mijn spieren opspelen in de derde set, maar kon doorspelen. In de vierde set voelde ik iets bij een dropshot, maar ik wist nog niet hoe erg het was", aldus een teleurgestelde Nadal achteraf.

De ernst van de blessure is nog niet bekend. "Het gebeurde en het is moeilijk om in te schatten hoe erg het is. We zullen enkele uren moeten wachten en morgen komt er een MRI."

Deze harde ondergronden zijn nefast voor onze toekomst

Tijdens zijn reactie schoot Nadal ook met scherp. "Iemand die bovenaf de boel runt, moet misschien eens nadenken over de gezondheid van de spelers. Deze harde ondergronden zijn nefast voor onze toekomst na het tennis. Je moet maar eens zien naar de blessures."

"We willen ook na onze carrière een gezond leven kunnen leiden", klonk het hard. Onder meer Nishikori en Murray zijn al lange tijd out. Ook Djokovic en Federer kregen de laatste jaren af te rekenen met zware blessures.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws