Mertens krijgt enorm compliment: "Ik zie haar top-tien halen en zelfs meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Mertens krijgt enorm compliment: "Ik zie haar top-tien halen en zelfs meer"
Foto: © photonews

Elise Mertens verbaast op de Australian Open vriend en vijand. Na een knaller van een match tegen Elina Svitolina, het nummer vier van de wereld, wacht met Caroline Wozniacki het nummer twee. Ex-tennisster Els Callens is onder de indruk.

"Op papier had ik het niet zien aankomen", aldus Callens in een gesprek met Tenniskrant.be. "Maar ik zag een groot stuk van de wedstrijd en ze heeft echt fantastisch gespeeld. Ze zat in de flow en had een enorm goeie dag."

Mertens is in Australië al een tijdje sterk bezig. "Ze heeft Hobart gewonnen, Perth gespeeld en heeft enorm veel vertrouwen en geloof in eigen kunnen gekregen. Als ze zo blijft verderspelen, gaat ze nóg verder gaan."

"Haar evolutie is enorm. Haar match tegen Madison Keys in de US Open van vorig jaar, waar ik aanwezig was, was ook indrukwekkend. Ze heeft daarna in het tussenseizoen keihard gewerkt en heeft haar verdediging opgekrikt."

Ze kan zonder druk spelen, dat is een luxepositie

-Els Callens

Maar waar ligt het plafond van Mertens nu? "Ik denk dat iedereen haar top-twintig geschat heeft, maar ik denk dat ze zeker top-tien kan halen als je ziet hoe ze nu bezig is. Misschien is zelfs meer mogelijk."

Mooie woorden van Callens voor Mertens dus. "Het hangt ervan af hoe ze gaat evolueren, maar er zit nog marge op. Ze moet nu nog niet te veel naar boven kijken en haar doelen op korte termijn stellen. Ze speelt nu zonder druk. Ze kan bevrijd spelen en daar moet ze van profiteren. Dat is een luxepositie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws