Elise Mertens kan amper geloven wat ze bereikt heeft: "Hier heb ik geen woorden voor, de emoties overvallen mij"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Elise Mertens kan amper geloven wat ze bereikt heeft: "Hier heb ik geen woorden voor, de emoties overvallen mij"
Foto: © photonews

Wat een sprookje beleeft onze Elise Mertens op de Australian Open. De 22-jarige Limburgse heeft zich zomaar eventjes gekwalificeerd voor de halve finales. U moet het zien om het te geloven en dat geldt evenzeer voor Mertens, die reageerde na afloop erg emotioneel.

6-4 en 6-0 tegen Elina Svitolina uit Oekraïne, toch het vierde reekshoofd in Melbourne. Straffe cijfers, Elise Mertens is vroeg in 2018 al bezig met de Belgische sportstunt van het jaar te verwezenlijken: "Ik heb hier echt geen woorden voor en weet niet goed wat ik moet zeggen. De emoties overvallen mij, al zijn het natuurlijk wel positieve."

Nothing to lose

Elise Mertens staat nu in de halve finales en ze wil deze unieke kans voor de volle 100% grijpen: "In tennis kan alles, zolang je maar in jezelf gelooft. De halve finale, dat is wel 'wow'. Ik heb totaal niks te verliezen of geen punten te verdedigen. Ook straks zal ik als underdog op de baan stappen. Ik ben er helemaal klaar voor en heb nog veel energie op overschot. Mentaal en fysiek voel ik mij nog uitstekend, we zullen nu wel zien waar het schip strandt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws