Callens reageert op kritiek Nadal: "Als speler moet je zélf keuzes maken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Callens reageert op kritiek Nadal: "Als speler moet je zélf keuzes maken"
Foto: © photonews

Rafael Nadal moest in de beslissende vijfde set noodgedwongen de strijd staken tegen Marin Cilic. De nummer één van de wereld had daarna kritiek op de organisatoren en de ATP-bonzen.

Dat kan u hier nogmaals lezen. Onder meer Kirsten Flipkens viel Rafael Nadal met een tweet bij, maar Els Callens nuanceert. "Het is een heel moeilijke discussie. Ik vind dat de stelling dat hardcourt harder wordt, de reinste zever is. Een hardcourt is altijd hard en is dat altijd geweest."

Callens ziet een andere reden voor de vele blessures. "Misschien moeten ze wat minder wedstrijden spelen. Het is aan de spelers zelf om te beslissen welke tornooien ze wel of niet spelen. Het is belangrijk om te doseren."

"Bovendien spelen de spelers en speelsters ook nog demonstratiewedstrijden voor grof geld. Ook Kirsten doet dat. Ze moeten voor zichzelf uitmaken wat belangrijk is. Veel geld verdienen of de ranking verhogen of een nog een grandslam winnen. Federer doet dat veel beter in mijn ogen. Bij spelers als Nadal draait het op die leeftijd vooral om nog zoveel mogelijk grandslams aan het palmares toe te voegen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws