Het tennissprookje blijft maar duren: Elise Mertens verovert plaatsje in achtste finales Australian Open

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 3 reacties
Het tennissprookje blijft maar duren: Elise Mertens verovert plaatsje in achtste finales Australian Open
Foto: © photonews

Elise Mertens beleeft een tennissprookje want afgelopen nacht heeft onze 22-jarige landgenote zich in Melbourne geplaatst voor de achtste finales van de Australian Open. Mertens vloerde de Franse Alizé Cornet in twee sets: 7-5 en 6-4.

Het is nog maar de eerste keer dat Elise Mertens zo ver weet door te stoten op een grandslamtoernooi. Bovendien is ze nu al zeker van een plaatsje in de top-30 op de WTA-ranking, van een mooie bonus gesproken. In een verzengende hitte - de temperaturen klommen richting 40 graden - zorgden onze landgenote en haar Franse opponente voor een beklijvend potje tennis. De ene break volgde de andere op.

Felbevochten eerste set

Elise Mertens leek de eerste set makkelijk op zak te steken, maar moest toch toezien hoe haar 4-1 voorsprong smolt als sneeuw voor de zon. De 27-jarige Cornet, die het uitstekend kan vinden met de stuntende Belgische, pakte zomaar ineens vier spelletjes op rij. In het elfde spelletje en bij 5-5 forceerde Mertens echter een beslissende break en zo sleepte ze toch set één in de wacht.



Ook in de tweede set gingen beide meisjes al vroeg door elkaars opslag. Toen de Française Cornet al vroeg een tweede keer werd gebroken, ging het licht uit. De hitte werd het nummer 42 van de wereld te veel en de dokter moest er aan te pas komen. Elise Mertens stoomde door en kon het bij 5-2 al afmaken. Uiteindelijk besliste ze het pleit 'pas' bij 5-4. Matchbal vier was de goeie, op naar de laatste 16. Wat een stunt!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws