Coach van David Goffin begrijpt er niks van: "Dit voelde ik écht niet aankomen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Coach van David Goffin begrijpt er niks van: "Dit voelde ik écht niet aankomen"
Foto: © photonews

Géén David Goffin meer op de Australian Open, onze Belgische topper sneuvelde verrassend in de tweede ronde van het eerste grandslamtoernooi van het nieuwe seizoen. Coach Thierry Van Cleemput toonde zich alvast bijzonder ontgoocheld.

"Ik heb hier echt geen verklaring voor", vertelde de trainer van Goffin aan de verzamelde Belgische pers. Dit is een harde klap in het gezicht want ik voelde dit hoegenaamd niet aankomen. Ik kan alleen maar zeggen dat dit David niet was. Ik herkende hem niet."

Van Cleemput panikeert echter niet: "Ik maak mij niet ongerust. Dergelijke nederlagen gebeuren in elk grandslamtoernooi. Ook vorig seizoen zag je dat spelers die de finale van de Davis Cup achter de rug hadden een moeilijke seizoensstart kenden. Kijk maar naar de Kroaat Marin Cilic."

Vooral niet dramatiseren lijkt de boodschap: "Het heeft geen zin om dit op te blazen. Dit is nog maar het eerste grote toernooi van het seizoen. Er volgen nog heel veel matchen dit seizoen. Alleen moeten we wel goed nadenken over hoe we het de volgende weken gaan doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws