? Tegenstander van Elise Mertens kwaad: "We zijn geen robots"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Alizé Cornet kwaad door de omstandigheden waarin ze moest spelen op de Australian Open

? Tegenstander van Elise Mertens kwaad: "We zijn geen robots"
Foto: © photonews

Elise Mertens staat voor het eerst in haar nog prille carrière in de achtste finale van een grandslamtoernooi. Haar opponente Alizé Cornet had erg veel last van de hitte en haalde achteraf dan ook uit.

Cornet moest bij het begin van de tweede set gaan liggen. De hitte werd haar te veel. "Ik begon me slecht te voelen, ik werd licht in mijn hoofd en ik kreeg rillingen", citeert Sporza de Française. "Dankzij het medische team voelde ik me beter en kon ik de wedstrijd nog uitspelen."

Ondanks die hitte werd er gewoon gespeeld. "Dan moeten ze de reglementen aanpassen. We zijn geen robots", is Cornet kwaad. "Ik begrijp dat ze de matchen niet willen uitstellen. Voor hen is het business, maar wij zijn geen pionnen die je op een terrein zet."

"Ik stond in een oven te tennissen. Ik heb het gevoel dat het wachten is op een drama. En dat drama kan er wel eens snel aankomen in deze omstandigheden. Misschien moeten we als spelers wedstrijden in zo'n hitte boycotten. Dan spelen we simpelweg niet. Nu houdt niemand rekening met onze gezondheid", besluit Cornet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws