Entourage tempert verwachtingen over Goffin: "Hij stond nog niet in de halve finale van een grandslam"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Entourage tempert verwachtingen over Goffin: "Hij stond nog niet in de halve finale van een grandslam"
Foto: © photonews

David Goffin wordt bekeken als één van de outsiders voor winst op de Australian Open. In zijn eerste ronde had de Luikenaar vier sets nodig, in de tweede ronde wacht morgen Julien Benneteau. Coach Thierry Van Cleemput blijft realistisch.

Goffin had vier sets nodig tegen Matthias Bachinger, nochtans pas de nummer 185 van de wereld. De hitte speelde onze landgenoot zeker parten. "Goffin had in het verleden al vaker last had van maagproblemen bij deze temperaturen, maar we hebben een heel schema uitgewerkt", zegt Van Cleemput bij Sporza.

"Hij zal er staan. Zijn partij tegen Bachinger was zeker niet zijn beste. Maar hij heeft goed gereageerd. Tegen Benneteau zal het eerste uur cruciaal zijn", klinkt het. Bovendien wil Van Cleemput niet te veel druk op de schouders van zijn poulain leggen. "Goffin heeft uitstekend gepresteerd op de Masters, maar hij is er nog niet", is hij voorzichtig.

Halve finale

"Hij heeft potentieel, maar hij is er in het verleden nog nooit eerder in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finales van een grandslamtoernooi. Laten we eerst dat proberen te bereiken. Er zijn tegenstanders genoeg. Djokovic bijvoorbeeld heeft zijn comeback niet gemist", besluit de coach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws