Debat van de week: waar strandt David Goffin op de Australian Open?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Debat van de week: waar strandt David Goffin op de Australian Open?
Foto: © photonews

David Goffin wordt bekeken als één van de outsiders voor de Australian Open. Maar tot waar zal hij het schoppen in Melbourne? Wij houden er ons debat van de week over.

David Goffin tankte eind vorig seizoen heel wat vertrouwen door de finale te bereiken op de Masters tennis én zijn gewonnen enkelspelen in de Davis Cup-finale tegen Frankrijk. Maar Goffin is ook 2018 goed begonnen met winst in al zijn enkelspelen op de Hopman Cup. Enkel op het exhibitietoernooi van Kooyong maakte de Luikenaar een schoonheidsfoutje en verloor hij van de Spanjaard Pablo Carreno Busta (ATP 10).

Outsider

De nummer 7 van de wereld wordt steeds meer bekeken als één van de outsiders voor winst in Melbourne. Ook Rafael Nadal en Roger Federer lieten alvast weten dat ze op hun hoede zijn voor de nummer één van het Belgische mannentennis. Bovendien zijn er heel wat afwezige toppers op de Australian Open. Zo zijn Andy Murray en Kei Nishikori er niet bij.

Andere toppers zoals Novak Djokovic en Stan Wawrinka zijn er na maanden blessureleed pas voor het eerst opnieuw bij. De eerste ronde overleefde Goffin - niet zonder moeite - tegen de Duitser Matthias Bachinger. Maar waar eindigt deze of volgende week het verhaal van de Luikenaar in Melbourne? Stem gerust mee in onze poll.

Waar eindigt David Goffin op de Australian Open?

0%
0%
0%
0%
0%
0%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws