Flipkens knokt zich na felbevochten driesetter naar de tweede ronde van Australian Open en krijgt reekshoofd tegenover zich

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Flipkens knokt zich na felbevochten driesetter naar de tweede ronde van Australian Open en krijgt reekshoofd tegenover zich
Foto: © photonews

Kirsten Flipkens heeft de eerste ronde van de Australian Open overleefd. Onze landgenote had wel de nodige moeite met de Amerikaanse Alison Riske, maar staat wel in de tweede ronde in Melbourne.

Kirsten Flipkens moest het normaal vorige week op het WTA-toernooi van Hobart ook al opnemen tegen Alison Riske, het nummer 84 van de wereld. Een schouderblessure gooide echter roet in het eten en zorgde voor een forfait van Flipkens.

Flipkens begon moeilijk aan de wedstrijd en een te hoge foutenlast zorgde ervoor dat ze de eerste set moest toestaan (2-6). Flipkens krikte haar niveau op in de tweede set. Ze leek na een break op weg naar setwinst, maar de Amerikaanse sleepte toch nog een tiebreak uit de hand. Flipkens haalde het echter met 7-6 (8/6). In de derde set ging Flipkens door op haar elan en haalde ze het met 6-3.

19e reekshoofd

In de tweede ronde krijgt 'Flipper' het 19e reekshoofd in Melbourne tegenover zich. De Molse moet voorbij de Slovaakse Magdalena Rybarikova om naar de derde ronde te gaan. Het nummer 21 van de wereld klopte de Amerikaanse Taylor Townsend zonder veel moeite.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws