Belgische nummer één Elise Mertens: "Intussen kent iedereen me"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Belgische nummer één Elise Mertens: "Intussen kent iedereen me"

2017 was een fantastisch jaar voor Elise Mertens. De jonge Limburgse ging van de 120e plek naar de 35e plek op de WTA-ranking. In 2018 zoekt ze bevestiging. Beginnen doet Elise Mertens op de Hopman Cup, aan de zijde van David Goffin. 

Haar afgelopen seizoen was beter dan ze ooit had durven dromen. "Mijn doel was om de top honderd te halen tegen het einde van 2017. Dat doel had ik onverwacht snel al na twee weken bereikt", zegt ze in Het Nieuwsblad. "Maar dit kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Ik ben hier al jaren keihard voor aan het werken en heb er altijd in geloofd."

2018 wordt het jaar van de bevestiging. Of niet? "Zo ziet de buitenwereld het misschien. Maar ik niet. Ik heb geen doel op de ranking vooropgesteld voor 2018", vervolgt de Belgische nummer één. "In 2017 had ik niet veel punten te verdedigen en kon ik vrij spelen. Nu moet ik wel punten verdedigen, maar voorlopig voel ik geen bijkomende druk."

"Voorlopig voel ik geen bijkomende druk"

Op Roland Garros haalde ze de derde ronde, maar op de US Open en Wimbledon ging ze er meteen uit tegen reekshoofden. "Het zou fijn zijn om nu eens niet tegen een reekshoofd te moeten beginnen. De derde ronde halen op Roland Garros tegen Venus was een zeer mooie ervaring. Ik hoop dat nog eens te doen. Het liefst al op de Australian Open."

Venus Williams zei vorig jaar al dat ze onze landgenote niet kende. "Intussen kent iedereen me", weet Mertens. "Mijn tegenstreefsters analyseren nu mijn sterke en zwakke punten. Het is aan mij om daarmee om te gaan en mezelf te verbeteren. Zo moet ik nog meer agressief spelen. Met alleen maar verdedigen lukt het niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws