Positief voor de Belgen: "Geen tekenen van vermoeidheid bij Goffin"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Positief voor de Belgen: "Geen tekenen van vermoeidheid bij Goffin"

David Goffin maakt zich in de Davis Cup-finale op voor zijn laatste kunstje van het seizoen. 2017 werd een prachtjaar en volgens Sporza-kenner Dirk Gerlo is de tank nog niet leeg.

Hij blikt vooruit naar de wedstrijden van vandaag bij Sporza. "Goffin straalt op training enorm veel zelfvertrouwen uit. Hij heeft ook veel meer ervaring in de Davis Cup dan Lucas Pouille."

Al heeft de Fransman onderling wel een serieus streepje voor. "David Goffin heeft al drie keer tegen de Fransman gespeeld en telkens verloren. Maar dat was in wedstrijden waarin twee sets gewonnen moesten worden. In de Daviscup zijn dat er drie. Dat is toch helemaal anders."

Goffin moet het niet te mooi willen doen -Dirk Gerlo

"Goffin moet het ook niet te mooi willen doen. Hij moet genadeloos zijn. Ik heb de indruk dat hij nog een laatste keer iets wil bewijzen dit jaar na de verloren finale van de Masters. Hij voelt zich echt de kopman van deze ploeg. Er is ook niets te zien van decompressie of vermoeidheid. Hij beweegt nog heel lichtvoetig."

Vanmiddag speelt Darcis ook nog tegen Tsonga. Die kraakte eerder al eens. "Drie jaar geleden tegen Wawrinka ging Tsonga in dezelfde zaal compleet ten onder aan de stress. Darcis moet vooral lange slagwissels uitlokken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws