Prestaties van Goffin oogsten lof bij ex-nummer één Henin: "Ontroerend om te zien"
Redactie
| 1 reacties

Justine Henin vindt de prestaties van David Goffin op de Masters ontroerend

Prestaties van Goffin oogsten lof bij ex-nummer één Henin: "Ontroerend om te zien"
Foto: © photonews

De prestaties van David Goffin gaan heel de wereld rond. De eerste Belgische man op de Masters schopte het tot de finale en dat oogste heel wat lof bij ex-nummer één Justine Henin.

Goffin klopte eerst Nadal, maar versloeg in zijn halve finale niemand minder dan Federer. Ex-nummer één Justine Henin is onder de indruk. "Dit moet onbeschrijfelijk zijn voor Goffin", aldus Henin bij de RTBF. Zijn kwalificatie voor de finale is een van de hoogtepunten in de Belgische sportgeschiedenis."

Het was de eerste keer dat Goffin zowel Nadal als Federer kon kloppen. "Een legende als Roger Federer kloppen is uitzonderlijk. Je kan je voorstellen wat dat voor hem betekent. Hij klopt zijn jeugdidool. Dat moet onbeschrijfelijk zijn. Wie had dit twee jaar geleden verwacht?"

Ontroerend

"Het is ontroerend om een Belgische man op dit wereldniveau te zien spelen", vervolgt Henin, die zelf twee keer de Masters bij de vrouwen won. "Elke dag verbaast Goffin me. Zijn reserves zijn enorm. Hij verlegt hier echt veel grenzen. Hij speelt met zijn wapens en zijn sterktes. Het meest apprecieer ik nog zijn bescheidenheid. Het is een verstandige jongen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws