"Dit mag je stilaan gaan vergelijken met Clijsters en Henin"

Redactie
| 1 reacties
"Dit mag je stilaan gaan vergelijken met Clijsters en Henin"

Heel België is in extase na de finaleplek van David Goffin op de Masters tennis in Londen. Ex-tennisser en analist Filip Dewulf spreekt over een 'Clijsteriaans' resultaat.

Goffin was de eerste mannelijke Belg op de Masters en uiteraard dus ook de eerste finalist. "Dit mag je stilaan gaan vergelijken met Clijsters en Henin", aldus Dewulf bij Sporza. "Dit is het grootste toernooi op de ATP-tour, net onder de grandslams, hier spelen de beste 8 spelers van 2017. Als je dan de finale haalt en onderweg Nadal en Federer verslaat, ben je echt Clijstersiaanse resultaten aan het neerzetten."

"David is altijd progressie blijven maken, zowel in zijn tennis als in zijn ranking. Dat ging redelijk langzaam, maar was wel zichtbaar. De laatste jaren kwam hij meer en meer tegen die toppers uit, speelde hij altijd in die latere stadia van toernooien. Uiteindelijk komen daar meer kansen en die kansen is hij nu aan het grijpen. Hij is nog maar 26, zijn beste jaren moeten er nog aankomen. Ik denk dat hij nog hogerop kan."

Dimitrov blijkt ondanks de stunt van Goffin tegen Federer favoriet voor de finale. "Het wordt algemeen aangevoeld dat Dimitrov licht favoriet is voor de finale, maar ik denk dat Goffin beter oogt in een underdogpositie. Zo'n score als vorige woensdag zal het nooit worden, de sfeer zal helemaal anders zijn, de druk zal anders zijn."

"Bovendien hebben Dimitrov en Federer een vergelijkbaar tennis. Gisteren heeft Goffin aangetoond dat hij Federer aankan, dus hoeft hij zeker niet bang te zijn van Dimitrov naar mijn gevoel", besluit Dewulf.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws