Dit heeft David Goffin te zeggen over cruciale match tegen Dominic Thiem

Redactie
| 0 reacties
Dit heeft David Goffin te zeggen over cruciale match tegen Dominic Thiem
Foto: © photonews

Eén stuntzege en één zware nederlaag. Dat is na twee wedstrijden de balans van David Goffin op de Masters in Londen. Vrijdag wacht het beslissende duel tegen goede vriend Dominic Thiem.

De pijnlijke 6-0 en 6-2 nederlaag tegen Dimitrov deed toch wel pijn. "Maar ik wil niet meer veel stilstaan bij die nederlaag", aldus Goffin (ATP 8). "Hij speelde agressief en mijn vertrouwen kreeg een deuk toen ik in de eerste set 4-0 achter stond. Ik vond geen oplossingen. Maar dat is verleden tijd en ik moet me naar de toekomst richten."

6-3 voor Goffin

Zijn derde tegenstander, Dominic Thiem (ATP 4), is een goede vriend. Goffin won bovendien 6 van de 9 confrontaties, waaronder dit jaar op de Australian Open en in Monte Carlo.

"Ik ken Dominic erg goed. Wij trainen regelmatig samen. Ik weet waar zijn zwakke punten liggen, aan mij om die uit te buiten. Mijn tennis is nog altijd goed. Als ik met voldoende energie op het veld kom, is een goed resultaat mogelijk", besluit onze landgenoot in Het Nieuwsblad. De winnaar van het duel neemt het in de halve finale op tegen Roger Federer (ATP 2).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws