Goffin status quo ondanks vroege uitschakeling, grote sprong voor Bemelmans

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin status quo ondanks vroege uitschakeling, grote sprong voor Bemelmans
Foto: © photonews

Op de nieuwe ATP-ranking was er goed nieuws voor David Goffin. Ondanks zijn vroege uitschakeling op de European Open in Antwerpen blijft Goffin op de 10e plek staan. Rafael Nadal blijft de nummer één van de wereld.

Eerste reekshoofd Goffin werd op het ATP-toernooi van Antwerpen verrassend uitgeschakeld door de Griekse qualifier Stefanos Tsitsipas. Ondanks die vroege uitschakeling staat de Luikenaar nog een week langer in de top 10 van de ATP-ranking.

Goffin moest wel punten inleveren, want vorig jaar schopte hij het tot de halve finales. De Belgische nummer één voelt wel de hete adem van de Spanjaard Pablo Carreno Busta in zijn nek. Goffin is deze week aan de slag op het ATP-toernooi van Bazel. Steve Darcis, die twee weken pauze inlast, blijft dan weer de nummer 65 van de wereld.

14 plaatsen winst voor Bemelmans

Ruben Bemelmans deed dan weer een uitstekende zaak op de ATP-ranking. De Limburger haalde de halve finales in Antwerpen en ziet die prestatie beloond worden met een sprong van 14 plaatsen. Bemelmans staat zo 84e op de ATP-ranking. Ook hij is deze week aan de slag in Zwitserland. Bemelmans neemt het op tegen de Fransman Adrian Mannarino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws