Het opmerkelijke verhaal van US Open-winnares: Op een paar maanden tijd van de 957e naar de 17e plek op de WTA-ranking...

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Het opmerkelijke verhaal van US Open-winnares: Op een paar maanden tijd van de 957e naar de 17e plek op de WTA-ranking...

Wie voor de US Open een gokje waagde dat Sloane Stephens de US Open zou winnen, heeft waarschijnlijk heel wat geld op zijn bankrekening mogen bijschrijven. De verrassing van het toernooi bij de vrouwen komt van ver. Héél ver.

Met vier Amerikaanse speelsters in de halve finales wisten we al snel dat er een Amerikaanse zou zegevieren in eigen land. Maar dat het de 24-jarige Sloane Stephens zou zijn, kwam toch wel aan als een serieuze verrassing.

Maar het verhaal van de 24-jarige speelster is best opmerkelijk. Eind januari lag Stephens nog op de operatietafel en daardoor moest ze maar liefst ruim 900 plaatsen inleveren op de WTA-ranking. Stephens kampte met een voetblessure en kon 16 weken niet stappen. Ze werkte beetje bij beetje aan haar terugkeer en begon zo als nummer 83 van de wereld aan de US Open.

957e

Ze is de vijfde laagst geklasseerde speelster die een grandslam op haar naam kon schrijven. Dankzij winst in New York sprong ze wel naar de 17e plek op de WTA-ranking. Ze stond op een bepaald ogenblik dit jaar 957e.

Al snel was het overigens duidelijk dat Stephens voorbestemd was voor een grote sportcarrière. Moeder Sybil Smith was een zwemster en vader John een voormalige American football-speler. Acht jaar geleden kwam haar vader echter om het leven bij een auto-ongeluk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws