Venus Williams laat zich verrassen in halve finale, Keys veegt de vloer aan met landgenote op weg naar finale

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Venus Williams laat zich verrassen in halve finale, Keys veegt de vloer aan met landgenote op weg naar finale

Bij de vrouwen zijn de twee finalisten bekend op de US Open. Venus Williams werd iets of wat verrassend uitgeschakeld, terwijl Madison Keys slechts drie spelletjes prijs gaf.

Eén ding was zeker voor aanvang van de halve finales: in de finale zouden twee Amerikaanse speelsters het tegen elkaar opnemen. Venus Williams bekampte Sloane Stephens, terwijl Coco Vandeweghe het opnam tegen Madison Keys.

Maar Venus Williams kende een moeilijk dagje. Ze moest de eerste set met 6-1 aan Stephens laten. In de tweede sets walste de oudste van de Williams-zusjes over Stephens heen met een indrukwekkende 0-6, maar in de derde set haalde Stephens het dan toch met 7-5. Geen finale dus voor Venus.

Vandeweghe komt er niet aan te pas

Stephens neemt het in haar eerste grandslamfinale ooit op tegen Madison Keys. Het vijftiende reekshoofd kende geen problemen met haar landgenote Coco Vandeweghe, die in de kwartfinales eerste reekshoofd Karolina Pliskova uitschakelde. Keys won eenvoudig met 6-1 en 6-2 en kan haar eerste titel op een grandslam veroveren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws