Volgende opponent van Goffin erg onzeker: "Als dat nodig zou zijn, dan gooi ik de handdoek in de ring"
Redactie
| 0 reacties

Gaël Monfils, tegenstander van David Goffin in derde ronde US Open, kampt met pijn aan rug en knie

Volgende opponent van Goffin erg onzeker: "Als dat nodig zou zijn, dan gooi ik de handdoek in de ring"
Foto: © photonews

Na een marathonwedstrijd van meer dan 4 uur trok David Goffin toch aan het langste eind in zijn partij tegen de Argentijn Guido Pella. In de derde ronde wacht de Fransman Gaël Monfils, maar die oogt heel onzeker voor het duel.

Monfils had net als Goffin vijf sets nodig om thuisspeler Donald Young (ATP 57) uit te schakelen. Maar de Fransman heeft zorgen. "Ik had bijna opgegeven", citeert Sporza Monfils. "Ik heb problemen aan mijn rug en mijn knie en ik kon nauwelijks bewegen. Ik heb de pijn kunnen verbijten en heb de wedstrijd alsnog gewonnen."

"Dat laatste gebeurde vooral dankzij de steun van het publiek en frustraties tegenover de scheidsrechter. Die gaven me extra energie. Ik heb mijn lichaam alleszins geforceerd. Ik denk dat ik vandaag meer verloren dan gewonnen heb", is de nummer 22 van de wereld duidelijk.

Géén inspuiting

In de volgende ronde wacht Goffin op de Fransman. "Ik zal moeten spelen met ontstekingsremmers en misschien is een inspuiting nodig. Maar daar ben ik tegen. Ik heb nog nooit met een inspuiting gespeeld. Als dat nodig zou zijn, dan gooi ik de handdoek in de ring. Ik word er niet jonger op en mijn lichaam vangt de blessures minder goed op", besluit Monfils.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws