Verrassing van formaat: titelverdedigster en ex-nummer één van de wereld meteen uitgeschakeld op de US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Verrassing van formaat: titelverdedigster en ex-nummer één van de wereld meteen uitgeschakeld op de US Open
Foto: © photonews

Verrassing van formaat in de eerste ronde van de US Open bij de vrouwen. Op de tweede dag werd Duitse titelverdedigster en voormalig nummer één van de wereld Angelique Kerber in de eerste ronde meteen uitgeschakeld.

Kerber won vorig jaar nog de US Open, maar dit seizoen was het slechts een verhaal van korte duur in New York. Zesde reekshoofd Kerber ging in twee sets onderuit tegen het 20-jarige Japanse talent Naomi Osaka, de nummer 45 op de WTA-ranking.

De Duitse, ex-nummer één, had geen verhaal tegen de harde slagen van Osaka en moest haar meerdere erkennen met 6-3 en 6-1. Osaka neemt het in haar tweede ronde op tegen de winnares van het duel tussen Denisa Allertova (WTA 90) en de Zweedse Rebecca Peterson (WTA 196).

Uit de top 10

Bovendien moest Kerber nog meer slecht nieuws verwerken. Door haar eindwinst van vorig jaar en haar vroege uitschakeling dit seizoen, verdwijnt Kerber weldra uit de top 10 van de wereldranglijst. De Duitse is dit seizoen een schim van de speelster die ze in 2016 was en ging er al meerdere keren snel uit op toernooien.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws