Zware lotingen voor Elise Mertens en Ruben Bemelmans, Goffin opent tegen Fransman op de US Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Zware lotingen voor Elise Mertens en Ruben Bemelmans, Goffin opent tegen Fransman op de US Open

In New York is er geloot voor de US Open, de laatste grandslam van het tennisseizoen. In de Verenigde Staten krijgen Elise Mertens en Ruben Bemelmans meteen een lastige opponent(e).

Belgische nummer één David Goffin (ATP 13) moet het in zijn eerste ronde opnemen tegen de Fransman Julien Benneteau (ATP 107). In principe dus een haalbare kaart voor Goffin, hoewel die de laatste weken in een dipje zit. Steve Darcis opent dan weer tegen de Argentijn Guido Pella (ATP 73).

Zware loting voor Mertens

Voor Ruben Bemelmans (ATP 95) wordt het heel wat moeilijker om de tweede ronde te halen. De Limburger krijgt het Franse reekshoofd Lucas Pouille (ATP 20) tegenover zich. En ook bij de Belgische vrouwen zal het niet gemakkelijk worden om door te stoten.

Elise Mertens (WTA 46), de hoogste genoteerde Belgische, moet het opnemen tegen de Britse Madison Keys (WTA 16), het 15e reekshoofd op de US Open. Kirsten Flipkens (WTA 76) bekampt dan weer Madison Brengle (WTA 80), terwijl Yanina Wickmayer (WTA 130) tegen de Oekraïense Lesia Tsurenko (WTA 30) op zoek gaat naar een plaatsje in de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws