Op doping betrapte Sara Errani heeft opvallende verklaring voor positieve plas en krijgt milde straf

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Op doping betrapte Sara Errani heeft opvallende verklaring voor positieve plas en krijgt milde straf

Sara Errani werd betrapt op het gebruik van het verboden product Letrozol. Maar de Italiaanse tennisspeelster, ooit de nummer 5 van de wereld en finaliste op Roland Garros, krijgt een milde straf na een opvallende verklaring.

Errani heeft het product per ongeluk ingenomen door haar moeder. De mama van Errani kampte in het verleden met borstkanker en neemt het middel Femara om ervoor te zorgen dat de vreselijke ziekte niet terugkeert. Maar bij het bereiden van eten is Letrozol, één van de belangrijkste ingrediënten van Femara, in de voeding terechtgekomen.

De hoeveelheid van het verboden product in de urine van de Italiaanse was veel te laag om er op te wijzen dat Errani het product als doping gebruikte. Daarom krijgt Errani dan ook een milde straf. Ze wordt twee maanden geschorst en mag vanaf 2 oktober opnieuw op het tenniscourt staan.

"Dit is heel frustrerend. Ik kan enkel maar wachten tot deze schorsing afloopt"

Errani werd begin februari betrapt en al haar resultaten sindsdien zijn geschrapt. Ze moet ook al haar prijzengeld teruggeven. Een jammere zaak, vindt ze zelf. "Dit is heel frustrerend. Ik kan enkel maar wachten tot deze schorsing afloopt. Ondanks mijn ontgoocheling ben ik wel ook rustig, omdat ik in het reine ben met mezelf. Ik heb niets verkeerds gedaan", citeert Sporza de Italiaanse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws