Wimbledon ligt aan de voeten van Konta én een Belg

Redactie
| 1 reacties
Wimbledon ligt aan de voeten van Konta én een Belg
Foto: © photonews

Voor het eerst sinds een eeuwigheid staat er nog eens een Britse vrouw tussen de beste vier op Wimbledon. Achter het succes van Johanna Konta zit zowaar een Belg.

Wim Fissette, de voormalige coach van onder meer Clijsters, Azarenka en Halep, zag hoe zijn pupil eergisteren die laatste versloeg in de halve finale. "Die kwartfinale was een van de hoogtepunten uit mijn carrière. Het was een superspannende match tussen twee speelsters die hun beste niveau haalden en de sfeer was ongelooflijk", aldus Fissette bij Sporza.

BV in Groot-Brittannië

"Als coach wil je dat jouw speelster haar beste niveau haalt en dat was ook zo. Het was het beste tennis dat ik haar al heb zien spelen. Ze verloor dan die eerste set na een tiebreak. Dat is mentaal zwaar, maar het publiek heeft haar erdoor geholpen. Als thuisspeelster heb je hier een extra kracht."

Vooral op Wimbledon is Konta populair. "Veel mooier dan dit wordt het niet. Het is heel speciaal. Iedereen volgt haar. 7,5 miljoen Britten hebben naar haar match gekeken. Ik krijg overal felicitaties, zelfs op straat. Ik ben een beetje een BV in Groot-Brittannië."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws