Ongeziene bijltjesdag op Wimbledon, Federer krijgt plots open baan naar geschiedenis

Ongeziene bijltjesdag op Wimbledon, Federer krijgt plots open baan naar geschiedenis
Foto: © photonews

Het was kwartfinaledag bij de mannen op Wimbledon. Bij de meeste grand slams de laatste jaren begint het dan pas, maar deze keer was het absolute bijltjesdag.

Rafael Nadal - niet echt een grasspecialist - was al eerder naar huis gespeeld, nu gingen ook zowel Murray als Djokovic onderuit. Murray pakte tot twee keer toe een voorsprong tegen Querrey, maar in de laatste twee sets moest hij zijn meerdere erkennen: twee keer 1-6 voor de Amerikaan, de eerste keer sinds 2009 dat er iemand uit de USA in de halve finales zit overigens.

Sam Querrey door het dolle heen na winst tegen eerste reekshoofd Andy Murray

Wat later was het aan Djokovic om tegen Berdych te proberen een stek bij de laatste vier af te dwingen, maar de eerste set ging naar de Tsjech en vroeg in de tweede set moest Nole er de brui aan geven met een weerbarstige elleboogblessure. Brute pech voor het tweede reekshoofd, maar niet voor Roger Federer.

Fedex staat wél bij de laatste vier en ruikt plots zijn kans om geschiedenis te schrijven. In drie sets ging hij voorbij het Canadese opslagkanon Raonic. In de halve finales wacht Berdych, Querrey neemt het op tegen Cilic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws