McEnroe krijgt halve tenniswereld op zijn nek: "Serena zou bij de mannen nummer 700 van de wereld zijn"

Redactie
| 3 reacties
McEnroe krijgt halve tenniswereld op zijn nek: "Serena zou bij de mannen nummer 700 van de wereld zijn"

Dat John McEnroe geen blad voor de mond neemt, is al langer geweten. Vroeger deed hij dat richting scheidsrechters, nu ging hij uit de bocht bij de voorstelling van zijn nieuwe boek.

De opvolger van 'Seriously' heet niet toevallig 'But seriously'. Hij noemde Serena Williams de beste vrouwelijkste speelster aller tijden, maar toen een reporter vroeg of Williams niet de beste speelster ooit was, zonder rekening te houden met geslacht, nuanceerde hij.

"Als zij op de ATP-tour zou meedoen, dan zou ze ongeveer nummer 700 van de wereld zijn. Maar dat wil daarom niet zeggen dat ze geen ongelooflijke speelster is, hè. Op een bepaalde dag zou ze wel enkele spelers kunnen kloppen omdat ze mentaal zo sterk is, maar als ze een heel seizoen op het ATP-circuit zou vertoeven, zou het een heel ander verhaal zijn."

Daar kwam heel wat reactie op. Williams verloor op haar zestiende wel van een man. Karsten Braasch was toen nummer 203 van de wereld. Hij won van de 16-jarige Williams met 6-1, zus Venus werd geklopt met 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws