De opslag een voordeel?! Mertens door na breakpuntfestival
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
De opslag een voordeel?! Mertens door na breakpuntfestival

Elise Mertens is er net als Maryna Zanevska niet in geslaagd om de tweede ronde in het tennistornooi van Rabat te halen. In een knotsgekke match waar beide speelster moeite hadden met de opslag, won ze in drie sets van de Française Parmentier.

Wanneer je tennis uitlegt aan een leek, vermeld je er vaak bij dat je in het voordeel bent op de eigen opslag en breakpunten heel belangrijk zijn om een set te beslissen. Wel dat was in het duel tussen Elise Mertens(WTA-53) en Pauline Parmentier(WTA-70) niet het geval.

Bij 3-3 in de eerste set had nog niemand de eigen opslag kunnen vasthouden. Mertens ging drie keer door de opslag van Parmentier, de Française gaf haar drie keer een koekje van eigen deeg. Parmentier slaagde er uiteindelijk in om haar eigen opslag twee keer wél te winnen en pakte de set met 6-4.

Lastige opslagspelletjes

In de tweede set kregen we hetzelfde liedje. De twee speelsters retourneerden uitstekend en de eerste zes spelletjes eindigden opnieuw in een break. Mertens had het misschien wel het moeilijkste met de service, zij kreeg meermaals een love-game aangesmeerd op haar eigen opslag.

Parmentier was opnieuw de eerste die haar opslag kon winnen, maar Mertens sloeg het spelletje daarna meteen terug. In de tiebreak pakte ze de tweede set. Bij de Française leek de veer gebroken en Mertens speelde het met 6-2 uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws