David Goffin kan stunt van tegen Djokovic niet herhalen en botst op ijzersterke Nadal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
David Goffin kan stunt van tegen Djokovic niet herhalen en botst op ijzersterke Nadal

David Goffin heeft geen vervolg kunnen breien aan zijn succesverhaal op het ATP-toernooi van Monte Carlo. In zijn halve finale botste de Luikenaar op een ijzersterke Rafael Nadal.

David Goffin (ATP 13) begon net zoals tegen Djokovic erg sterk aan zijn partij tegen Rafael Nadal. Goffin ging snel door de opslag van de Spanjaard, maar gaf die enkele spelletjes later prijs na een erg discutabel punt dat buiten ging. Het protest van Goffin bracht niets op en Nadal zat terug in de partij.

Maar het was wel een mentale opdoffer voor onze landgenoot, die zijn opslag nog eens prijsgaf en de eerste set met 6-3 aan Nadal moest laten. Goffin leek in de tweede set fysiek niet meer te kunnen optornen tegen de man uit Mallorca.

Nadal voor een 10e keer

Goffin moest bij een 5-1 stand serveren om in de wedstrijd te blijven. Eerst speelde hij nog twee matchballen weg, maar het derde maakte Nadal met een heerlijke winner af. Nadal speelt zo de finale tegen zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas en kan zondag een 10e keer het toernooi in Monte Carlo op zijn naam schrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws