De Greef klopt topreekshoofd in Rio en boekt mooiste zege in zijn carrière: "Dit is ongelofelijk"

Redactie
| 0 reacties
De Greef klopt topreekshoofd in Rio en boekt mooiste zege in zijn carrière: "Dit is ongelofelijk"

Arthur De Greef (ATP 138) heeft afgelopen nacht zijn mooiste zege uit zijn carrière geboekt. De 24-jarige Brusselaar zorgde op het ATP-tennistoernooi van het Braziliaanse Rio de Janeiro voor een stunt van formaat door de Uruguayaanse titelverdediger Pablo Cuevas (ATP 30) uit te schakelen.

Na een spannende driesetter trok De Greef het laken met 6-3, 3-6 en 7-5 naar zich toe, de partij duurde 2 uur en 14 minuten. De Greef, de kleinzoon van de legendarische bondscoach Guy Thys, boekte al zijn derde zege in Rio. Hij moest immers kwalificaties spelen om de hoofdtabel te geraken. Daar nam hij meteen de maat van derde reekshoofd Cuevas.

"Dit is ongelooflijk", aldus De Greef, die pas zijn derde overwinning op de hoofdtabel van een ATP-toernooi boekte. "Van bij de start van de wedstrijd tot het einde speelde ik een heel goede match. Het publiek was ook geweldig en ik kon ook enkele erg mooie punten maken. Dit is de grootste zege en het mooiste moment uit mijn carrière, het was fantastisch", stelde De Greef op de ATP-website.

In ronde twee mag de Belgische nummer drie de baan op tegen de Argentijn Nicolas Kicker (ATP 123), die net als hem uit de kwalificaties komt. "Alles is mogelijk en de zege tegen de titelverdediger heeft me veel vertrouwen gegeven", klonk het nog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws