Sharapova maakt in april haar comeback na schorsing en krijgt wildcard voor toernooi in Madrid

Redactie
| 0 reacties
Sharapova maakt in april haar comeback na schorsing en krijgt wildcard voor toernooi in Madrid
Foto: © photonews

Maria Sharapova heeft een wildcard gekregen voor het WTA-toernooi in Madrid, dat van 5 tot 14 mei gehouden wordt. Dat hebben de organisatoren vandaag laten weten.

Sharapova was in Madrid al eindlaureate in 2014 en schopte het er een jaar eerder nog tot in de finale. Eind april maakt ze in het Duitse Stuttgart haar comeback na een lange schorsing. In totaal moest ze vijftien maanden aan de kant blijven omwille van meldoniumgebruik. De Russische is nog tot 25 april geschorst en zal een dag later meteen in actie komen in Stuttgart. Ook de organisatoren van dat toernooi gaven haar een wildcard.

De 29-jarige Sharapova werd op 8 juni door de Internationale Tennisfederatie (ITF) voor twee jaar geschorst nadat ze begin vorig jaar tijdens de Australian Open positief had getest op meldonium. Drie dagen later tekende de Russin beroep aan bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS). Op 25 januari 2018 zou die schorsing ten einde lopen, maar de Siberische kreeg negen maanden strafvermindering van het TAS en zo kan ze vanaf 26 april opnieuw tennissen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws