Federer is voor de 18e keer de beste op een grandslam na beklijvende finale tegen Nadal

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Federer is voor de 18e keer de beste op een grandslam na beklijvende finale tegen Nadal

De Australian Open kreeg met het duel tussen Roger Federer en Rafael Nadal een finale om duimen en vingers van af te likken. Het was de Zwitser die het uiteindelijk haalde na een zware en spannende vijfsetter.

Federer begon het beste aan de partij en haalde de eerste set met 6-4 binnen. Maar Nadal was niet aangedaan en hing de bordjes in set twee (3-6) in evenwicht. De Zwitser kwam weer in het voordeel na een gemakkelijke 6-1 setwinst in de derde set, maar Nadal knokte zich opnieuw in de match.

De tussenstand in sets was 2-2 na een 3-6 in het voordeel van Nadal. Er kwam een beslissende vijfde set. In die vijfde set kon Nadal al snel door de opslag van Federer en zo stond hij 1-3 voor. Maar Federer verweerde zich kranig en pakte vier spelletjes op een rij.

Vijfde set

Bij 5-3 mocht Federer serveren voor het toernooi en zijn 18e grandslam-winst. Het eerste matchpunt was het goede, de challenge van Nadal was een maat voor niets. Zijn laatste overwinning op een grandslam dateerde van 2012, toen hij de beste was op het heilige gras van Wimbledon.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws