Na teleurstelling in enkelspel wint Gérard Australian Open in dubbelspel: "Toch niet voor niets naar hier gekomen"

Redactie
| 0 reacties
Na teleurstelling in enkelspel wint Gérard Australian Open in dubbelspel: "Toch niet voor niets naar hier gekomen"

Rolstoeltennisser Joachim Gérard heeft samen met de Brit Gordon Reid de Australian Open in het dubbelspel gewonnen. Onze landgenoot en zijn Britse kompaan waren in de finale te sterk voor een Argentijns-Brits duo.

Samen met de Brit Gordon Reid, met wie hij het tweede reekshoofd vormde, rekende de Waals-Brabander Joachim Gérard in de eindstrijd in drie sets af met de Argentijn Gustavo Fernandez en de Brit Alfie Hewett. Het werd 6-3, 3-6 en 10/3 in het voordeel van Gérard en Reid.

"Ik ben tevreden, dit doet veel deugd na mijn nederlaag in de halve finales van het enkelspel", klonk het bij Gérard. "Zo ben ik tenminste niet voor niets naar hier gekomen. Het was geen grootse wedstrijd, maar wij waren heel degelijk op belangrijke momenten en in de supertiebreak hebben we de koe bij de horens gevat."

Gisteren was Joachim Gérard (ITF 3) er niet in geslaagd door te stoten naar de finale in het enkeltoernooi. Hij verloor met 6-3 en 7-6 (7/4) van de Fransman Nicolas Peifer (ITF 5). Vorig jaar haalde Gérard nog de finale op de Australian Open, waar hij verloor van zijn dubbelpartner Reid. Op deze editie nam Gérard sportieve wraak door in de kwartfinales 's werelds nummer één Reid een 7-5, 5-7 en 7-5 nederlaag aan te smeren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws