Federer zet Wawrinka na zware vijfsetter opzij en staat voor 28e keer in finale grandslam

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Federer zet Wawrinka na zware vijfsetter opzij en staat voor 28e keer in finale grandslam

Roger Federer heeft zijn start van het nieuwe tennisjaar zeker niet gemist. De Zwitser heeft zich zonet geplaatst voor de finale van de Australian Open. Hij haalde het in vijf sets van zijn landgenoot Wawrinka.

Eén ding was zeker voor de start van de halve finale: er zou een Zwitser in de finale staan op het eerste grandslamtoernooi van het seizoen. Stanislas Wawrinka (ATP 4) en Roger Federer (ATP 17) maakten in een onderlinge partij uit wie er naar de finale mocht. En het is uiteindelijk de ervaren Federer geworden.

Federer zat na twee sets op rozen, want hij trok met een 7-5 en 6-3 naar de derde set. Maar dat was het kantelmoment voor Wawrinka, die eerder gefrustreerd stond te spelen. De nummer 4 van de wereld pakte de twee volgende sets met 6-1 en 6-4.

Nadal of Dimitrov?

Een vijfde set moest uitmaken wie er het ticket voor de finale kreeg en daarin bleek een koelbloedige Federer de sterkste met 6-3. In de finale komt The Fed Express uit tegen de Spanjaard Rafael Nadal (ATP 9) of de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 15).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws