David Goffin: nog steeds niet de beste Belg ooit op een Grand Slam

Koen Frans
Koen Frans
| 0 reacties
David Goffin: nog steeds niet de beste Belg ooit op een Grand Slam

Het heeft niet mogen zijn voor David Goffin. Net als op Roland Garros van vorig jaar werd de kwartfinale in Melbourne zijn eindstation. En zo blijven Filip Dewulf en Xavier Malisse nog altijd de enige Belgische mannen die ooit een halve finale op een Grand Slam speelden.

David Goffin (ATP 11) stond voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van de Australian Open en trof daarin met de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 15) een schijnbaar haalbare kaart. Maar het liep slecht af. 'Baby Federer', zoals Dimitrov wel eens wordt genoemd, was in drie sets te sterk voor onze 25-jarige landgenoot.

En zo sneuvelt Goffin voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinale van een Grand Slam. Vorig jaar was Dominic Thiem te sterk voor Goffin op weg naar de halve finale van Roland Garros. Thiem stond toen - net als Dimitrov vandaag - lager dan Goffin op de ATP-ranking. Twee gemiste kansen, maar Goffin zal vermoedelijk nog mogelijkheden krijgen om een halve finale (en een finale?) van een Grand Slam te halen.

Dewulf & Malisse

Voorlopig zijn er nog altijd maar twee Belgische mannen die daarin geslaagd zijn. In 1997 schaarde Filip Dewulf zich totaal onverwacht bij de laatste vier op Roland Garros. Dewulf klopte op weg naar die halve finale reekshoofden Alex Corretja en Magnus Norman en verloor uiteindelijk als kwalificatiespeler pas in vier sets van de latere winnaar Gustavo Kuerten. Roland Garros '97 was overigens een zéér opmerkelijk Grand Slam-toernooi. Er stond toen amper twee reekshoofden (Sergi Bruguera en Yevgeni Kafelnikov) in de kwartfinale.

In 2002 bereikte Xavier Malisse als 27ste reekshoofd de halve finales op Wimbledon. Hij klopte in de openingsrondes onder andere de reekshoofden Yevgeni Kafelnikov en Greg Rusesdski, maar moest op een zucht van de finale uiteindelijk het onderspit delven tegen de lager geplaatste David Nalbandian. De Argentijn haalde het toen na vijf zwaarbevochten sets, maar kreeg in de finale vervolgens tennisles van Lleyton Hewitt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws