Tegenstander van Goffin waarschuwt onze landgenoot: "Als mijn opslag goed draait, kan niemand daar tegenop"

Redactie
| 0 reacties
Tegenstander van Goffin waarschuwt onze landgenoot: "Als mijn opslag goed draait, kan niemand daar tegenop"
Foto: © photonews

David Goffin neemt het zaterdag in de achtste finales in Melbourne op tegen de Kroatische dubbele meter Ivo Karlovic, het nummer 21 van de wereld.

De 37-jarige Karlovic, reekshoofd nummer twintig in Melbourne, pakte donderdag in de tweede ronde de scalp van de Australiër Andrew Whittington (ATP 194): 6-4, 6-4, 6-4. "Alles liep lekker, al besef ik wel dat het tegen Goffin moeilijker wordt. Hij is een heel goede speler, loopt als een konijn en retourneert uitstekend", klonk het bij de Kroaat.

Het wordt de eerste onderlinge confrontatie op het ATP-circuit tussen de 26-jarige Luikenaar en het elf jaar oudere opslagkanon. Een week geleden kruisten beide spelers wel al de degens in de finale van de Kooyong Classic, een demonstratietoernooi ter voorbereiding op de Australian Open. In die finale, die door de regen tot een set werd herleid, haalde Belgiës beste tennisser het met 7-6 (7/2). "Dat duel duurde amper een set en bovendien regende het, het was dus niet echt een wedstrijd. Toch heb ik bepaalde zaken opgemerkt, die ik uiteraard voor mezelf houd. Ik weet dat ik sterke punten heb om de tegenstanders pijn te doen. David retourneert heel goed, maar als mijn opslag goed draait, kan niemand daar tegenop."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws