Djokovic is eerlijk na verrassende nederlaag: "Istomin was beter op de beslissende momenten"

Redactie
| 0 reacties
Djokovic is eerlijk na verrassende nederlaag: "Istomin was beter op de beslissende momenten"

Novak Djokovic wil geen excuses zoeken voor zijn verrassende uitschakeling in de tweede ronde van de Australian Open. De Serviër verloor van de onbekende Oezbeek Denis Istomin.

"Denis speelde geweldig. Hij verdiende het om te winnen, want hij was beter op de beslissende momenten", aldus Djokovic na afloop op zijn persconferentie. De 29-jarige Serviër, die onderuit ging in vijf sets (7-6 (8), 5-7, 2-6, 7-6 (5) en 6-4), gaf toe dat hij niet zijn beste wedstrijd speelde.

"Natuurlijk ben ik niet blij met mijn spel, maar ik wil vooral mijn tegenstander feliciteren. Hij speelde agressief en serveerde uitstekend. Soms ben je zelf niet super en raakt je tegenstander elke bal goed. Dat is sport. Ik kon weinig doen", is Djoko eerlijk.

Niemand kende de Oezbeek Istomin voor vandaag. "We mogen niet vergeten dat de kwaliteit van de spelers buiten de absolute top elk jaar omhoog gaat", verklaarde Djokovic zijn nederlaag tegen de nummer 117 van de wereld. "Het niveau wordt beter en dus kan ik een keer verliezen. Ik heb mijn best gedaan, maar het mocht niet zo zijn vandaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws