Marathonman Isner doet het weer, Amerikanen maken hem genadeloos af op Twitter: "Stop toch, man!"
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Marathonman Isner doet het weer, Amerikanen maken hem genadeloos af op Twitter: "Stop toch, man!"

John Isner, de boomlange Amerikaan, is vooral bekend van zijn absolute recordmatch tegen Nicolas Mahut op Wimbledon in 2010. Maar de Amerikaan heeft er een handje van om steeds lange vijfsetters uit te vechten. Dat kwam hem duur te staan vandaag.

Eerst nog even terug naar 2010. John Isner en Nicolas Mahut eindigen hun wedstrijd na meer dan 11 uur met een hallucinante 6-4 3-6 6-7 7-6 70-68. Jawel, 70-68. Bekijk hieronder nogmaals de ontknoping van die wedstrijd. Opgelet, het laden van het filmpje kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Vanmorgen op de Australian Open kregen we opnieuw een erg lange partij te zien. Iets meer dan vier uur had Isner nodig om... een 2-0 voorpsrong helemaal uit handen te geven tegen de Duitser Zverev. Dat Isner steeds zo'n lange wedstrijden afhaspelt, ligt aan zijn kwaliteiten.

Hij heeft een geweldige service dankzij zijn lengte, maar is verder erg beperkt. Een break forceren wordt zo voor zowel Isner zelf als zijn tegenstander schier onmogelijk. Drie van de vier sets voor de beslissende vijfde, gingen dan ook richting tiebreak. Op Twitter hebben de Amerikanen er klaarblijkelijk genoeg van.

Felle reacties op Twitter

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws