Elise Mertens donderdag in actie in Melbourne: "Het wordt een prachtige ervaring"

Redactie
| 0 reacties
Elise Mertens donderdag in actie in Melbourne: "Het wordt een prachtige ervaring"

Op het enkelspel kon ze er jammer genoeg niet bij zijn, maar Elise Mertens kan dan toch nog op de Australian Open aan de slag, zij het in het dubbelspel. Donderdag komt ze een eerste keer in actie.

Mertens kon door haar goede prestaties en eindzege in Hobart niet deelnemen aan de kwalificaties van de Australian Open. Maar in het dubbelspel is ze dus wél te zien. Samen met Louise Chirico neemt ze het donderdag op tegen Lara Arruabarrena en Irina-Camelia Begu.

“Ik ben heel gelukkig om hier in Melbourne te kunnen zijn", opent de Limburgese in HNB. "Vorig jaar verloor ik hier in de kwalificaties van het enkelspel en kon ik niet meedoen in het dubbelspel en nu sta ik voor het eerst op de hoofdtabel. Uiteraard blijft het enkelspel het hoofddoel, maar ik zie dit als een mooie bonus. Het wordt een prachtige ervaring."

82e op WTA-ranking

Na haar eindzege in Hobart is Mertens fel gestegen op de WTA-ranking. "Ik begin het stilaan te beseffen, ik zie mijn naam op de 82e plaats op de WTA-ranking staan. Het is heel leuk om in de top-100 te staan. Ik had nooit durven dromen van de eindzege in Hobart, die titel gaat mijn leven toch wat veranderen. Ik wilde dit jaar de top 100 bereiken, maar nu wil ik nog beter doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws