David Goffin is op zijn hoede en legt plannetje uit om zich te ontdoen van ervaren Tsjech

Redactie
| 0 reacties
David Goffin is op zijn hoede en legt plannetje uit om zich te ontdoen van ervaren Tsjech
Foto: © photonews

Steve Darcis staat momenteel al in de derde ronde van de Australian Open en kan nog vergezeld worden door David Goffin. Dan moet de Belgische nummer één wel voorbij de ervaren Radek Stepanek.

Goffin komt pas donderdag in actie in zijn tweede ronde. Met Radek Stepanek (ATP 102) treft hij een brok vol ervaring. Eén keer speelden beide heren al tegen elkaar. In 2012 trok de Luikenaar op Roland Garros in vijf sets aan het langste eind. "Radek doet het hier uitstekend", aldus Goffin in Het Nieuwsblad.

"Hij moest opnieuw kwalificaties spelen, maar plaatste zich al bij al makkelijk voor de hoofdtabel en gaat zeker opnieuw de top 100 induiken. Hij heeft een goed niveau, voelt de bal goed aan en speelt agressief. Ik ga snel moeten spelen en hem achteruit moeten duwen", legt onze landgenoot zijn plannetje uit.

Mentaal moeilijker

Goffin heeft er al een zware vijfsetter opzitten in zijn eerste ronde. Een nadeel? "Het was mentaal moeilijker dan fysiek, de rally’s waren vrij kort. Ik moest geconcentreerd blijven en door de warmte waren de ballen moeilijk te controleren. Maar ik denk dat ik de wapens heb om mijn toernooi nog wat langer te laten duren", is Goffin ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws