Darcis voor de tweede keer in derde ronde op grandslam: "Ik was heel geëmotioneerd"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Darcis voor de tweede keer in derde ronde op grandslam: "Ik was heel geëmotioneerd"

Steve Darcis is aan een uitstekende Australian Open bezig. De Luikenaar haalde voor het eerst de tweede ronde in Melbourne en kegelde vandaag de Argentijn Diego Schwartzmann uit het toernooi.

Het is bovendien nog maar de tweede keer dat Darcis de 3e ronde haalt op een grandslam. "Op Roland Garros is het me al eens gelukt en nu hier. Dat is toch verrassend want ik had hier nog nooit gewonnen. Het is super", doet Darcis zijn verhaal bij Sporza. "Ik voel me echt heel goed en heb geen last van kwaaltjes."

Darcis had vier sets nodig tegen de Argentijn. "Ik heb vandaag een beresterke match gespeeld. In de derde set had ik eventjes een dipje, maar ik heb me herpakt", bekent Darcis. En na de overwinning was er tijd voor vreugde én emotie. "Ik was heel geëmotioneerd. Ik dacht vooral aan mijn familie. Zij staan altijd klaar voor mij."

Gedachten bij Hoferlin

"Ik dacht ook aan mijn vorig jaar overleden coach Julien Hoferlin. Ik had hem graag hier gehad. Maar ik weet dat hij me volgt van waar hij nu is. Voor deze momenten tennis ik", zegt Darcis, die het in de 3e ronde opneemt tegen Seppi. "Het is een uitstekende speler. Hij is ervaren en maakt geen fouten. Hij is tot grote dingen in staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws