Wickmayer en Flipkens kennen tegenstandsters in openingsronde Australian Open

Redactie
| 0 reacties
Wickmayer en Flipkens kennen tegenstandsters in openingsronde Australian Open

Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens kennen hun tegenstandsters in de eerste ronde van de Australian Open. Het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar gaat maandag van start in Melbourne.

De 27-jarige Wickmayer (WTA 59) neemt het in de eerste ronde op tegen de 29-jarige Tsjechische Safarova (WTA 62). Als Wicky die wedstrijd wint, speelt ze in de tweede ronde mogelijk tegen de nummer twee van de wereld Serena Williams. Wickmayer nam het in het verleden al twee keer op tegen Safarova. In 2014 verloor ze in Indian Wells in twee sets (6-3, 6-4), vorig jaar versloeg ze de Tsjechische in Miami (6-2, 6-3). Wickmayer heeft al acht keer deelgenomen aan de Australian Open, en bereikte in 2010 en 2015 de achtste finales.

De 31-jarige Kirsten Flipkens (WTA 73) speelt tegen de 25-jarige Britse Johanna Konta, de nummer tien van de wereld, die vorig jaar in Melbourne pas in de halve finales werd uitgeschakeld. Konta, die getraind wordt door de Belg Wim Frisette, speelde al drie keer tegen de Antwerpse, en won daar twee keer van.

Mogelijk wordt er nog een derde landgenote aan de hoofdtabel toegevoegd. Vandaag speelt de 23-jarige Belgische Maryna Zanevska (WTA 121) haar wedstrijd in de tweede ronde van de kwalificaties tegen de Russische Ksenia Lykina (WTA 195).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws